NOU HOMENATGE A LEMMY. EL LEMMYSSYOU ENS PORTA ’77 I MOTÖRHITS

_mg_7246

El proper 28 de desembre farà dos anys de la pèrdua d’una de les figures més importants i, sobretot, més respectades del rock: en Lemmy Kilmister, veu i ànima de Motörhead. De nou, un petit grup de fans de la seva música i persona es preparen per rendir-li homenatge en una nova edició del Lemmyssyou (joc de paraules amb Lemmy i et trobem a faltar en anglès). Enguany repetiran el grup tribut MOTÖRHITS i s’hi uneixen els barcelonins ‘77, més artistes convidats. Si ja vau participar l’any passat, estem segurs que repetireu. Als que no, us recordem que el punt de trobada és a la Sala Rocksound per a fer la primera cervesa, seguit d’una processó pel Poblenou fins arribar a la Razzmatazz 2 on hi començaran els concerts. Tot això el mateix 28 de desembre.

_mg_7319

Però deixem-nos de xerrameca i que s’expliqui en Sergio Pozo, ideòleg d’aquest ‘berengenal’!

Recordes que estaves fent, ara fa dos, anys quan va morir en Lemmy?

I tant! Pensar en crear l’homenatge a Lemmy. Més d’una vegada havíem parlat entre amics de la necessitat de mostrar respecte envers aquells músics que havien marcat les nostres vides. Havíem pensat en Hendrix, Kurt Cobain, Cliff Burton, Tony Sly, Dio, John Lennon, Bon Scott, Jim Morrison… Al sentir la notícia de la mort del Lemmy vaig decidir que havia de passar del pensament a l’acció.

La primera edició del Lemmysyou va ser tot un èxit! T’esperaves que fos així o només ho somniaves?

Per res del món. Això era una cosa de col·legues. Jo m’animo ràpid i vaig dir que el Lemmy es mereixia això i més. Em vaig comprometre a portar-ho endavant sempre i quan em donessin un cop de mà. Tots els més amics han donat el seu cop de mà: dissenyant els cartells, donant idees per l’event, portant la producció, imprimint entrades, amb la promoció, fent la figura del Lemmy, creant l’estructura per la processó… Al final, quan sonava ‘Overkill’ al Lemmyssyou de l’any passat no vaig poder evitar emocionar-me, perquè hi havia un munt de gent gaudint a tope de la música de Motörhead i aquest era el veritable objectiu de la vetllada.

En Lemmy és dels pocs rockers del que ningú posa en dubte la seva grandiositat. Què creus que fa que hi hagi aquest quòrum que no tenen la resta de rockers que ens han deixat?

Aquest tio va ser sempre coherent amb totes les seves decisions. Era una persona que es feia respectar i crec que en cap moment va voler ser una estrella. La màgia de Lemmy fa que siguis punk, rocker, hardcoreta, motard o heavy t’agradi la música de Motör. D’altra banda ell sempre va anar a la seva passant de modes o estilismes. Va estimar la música com el que més, només has de veure la de covers que va interpretar d’altres artistes.

Si anaves a un dels concerts de Lemmy flipaves. Tot passava molt ràpid i fort, era de les sensacions més al límit que et poguessis trobar dalt d’un escenari sense tocar un estil de música especialment agressiu. Si d’alguna cosa podem fardar els fans del Lemmy és que ell passava del “postureo”. A més, jo el vaig veure en directe al Resurrection Fest. No podia… físicament estava KO però en els tres últims temes ho va donar tot. Un respecte per un treballador incansable com ell.

_mg_7280

Sembla que tens la intenció de fer un homenatge anual a la figura d’en Lemmy. Quines novetats hi trobarem en aquesta segona edició?

Aquest any tindrem els ‘77 en format trio i amb un set list especial de temes de Motörhead. Els Motörhits tornaran a tocar al Lemmyssyou amb el seu fidel homenatge a la banda. Hi haurà artistes convidats que encara no puc desvelar i alguna sorpresa més a la que encara li estic donant voltes.

Entenc que ara estàs a tope amb la organització d’aquesta segona edició, però tens una idea de cap a on t’agradaria créixer en les futures edicions?

Si et soc sincer em fliparia que això no s’acabés mai. De vegades he pensat que si jo fos James Hetfield o Dave Grohl i descobrís el Lemmyssyou em fliparia poder tocar. Tot i així toco de peus a terra i gaudeixo del present. Que una banda com ‘77, que està gravant el seu proper disc d’estudi, es prepari un set list especial de Motörhead és un luxe.

Sóc conscient que la gent pot cansar-se d’aquesta història i per aquest motiu sempre intento posar-me a la seva pell. Aquest any ho farem al Razzmatazz 2 bàsicament perquè no vull que hi hagi gent que es quedi fora com l’any passat. També és cert que m’he plantejat fer-ho a d’altres ciutats. De tot el que va significar a nivell de feina el Lemmyssyou de l’any passat, el més complicat va ser aconseguir el permís de l’Ajuntament de Barcelona per poder fer la processó. No vull ni pensar que hauria de fer per aconseguir el permís a d’altres ciutats com Madrid o Bilbao. El que tinc molt clar és que vull que ens tractin amb respecte allà a on anem, no som un grup de frikis. Som persones que estimem la música i tan sols volem tenir present als nostres cors a algú que l’estimava com nosaltres.

LEMMYSS

Doncs ja ho veieu, IMPERDIBLE!

LEMMYSYOU’17
28/12/17, Rocksound-Poblenou-Razzmatazz 2
Entrades aquí!