ENTREVISTA THE BABOON SHOW

IMG_2022

Una de les grans sorpreses del passat Barna’n’Roll vas ser l’actuació dels suecs THE BABOON SHOW. Amb una amplia majoria es va decidir que aquell va el millor directe del festival, tot i tocar a primera hora de la tarda i sota l’escalfor del sol de juliol. La majoria dels presents podien pensar que el millor era fer una cervesa sota una ombra, però a mida que el directe del quartet avançava, el públic avançava i avançava files per poder ser part activa d’un xou que marcarà un abans i un després dins de la carrera de la banda a Catalunya.

Mig any després Cecilia, Håkan, Niclas i Frida tornen a la Península. Aquest cop dins de la gira de presentació del seu nou treball ‘Radio Rebelde’, editat a l’Estat per Filferro Records, i amb onze concerts per endavant. D’alguns d’aquests ja s’han esgotat les entrades i a Catalunya descarregaran el propers 2 de març a la Sala Estraperlo de Badalona, juntament amb Disaster Jacks i Deadyard. Per aquest motiu intercanviem unes preguntes via mail amb Frida, baixista del grup de moda dins de l’underground!

Hola Frida, com esteu? D’entrada reconèixer que abans del Barna’n’Roll ereu uns autèntics desconeguts per mi i per molta més gent. Teniu la sensació de que concerts com el d’aquell dia us obren les portes a una quantitat gran de públic o que l’ascens de popularitat ha estat gradual?

Crec que hi tenen a veure les dues coses. D’una banda el tocar a aquell concert és el resultat de tota una trajectòria, però per l’altra participar d’un festival amb grans bandes al cartell ajuda a ser descobert per públic nou. Aquell concert va ser molt divertit. Ens vam adonar que érem un grup nou per a moltes persones i la veritat és que el públic del Barna’n’Roll ens va fer sentir molt bé i ens va demostrar que el concert els havia agradat.

La veritat es que en algunes ciutats s’estan esgotant les entrades amb molta antelació i això ho poden dir poques bandes! Sembla que us hem descobert i que ningú es vulgui perdre el vostre directe. Esteu recollint els fruits de tot el treball fet fins ara?

El fet de que el públic respongui als teus treballs i concerts, i fins i tot s’esgotin les entrades d’algunes ciutats, és un somni fet realitat i no volem decebre a ningú! Així que venim preparades a passar una bona estona plegats i divertir-nos junts en totes les dates d’aquest tour.

El nou àlbum comença amb el tema ‘Radio Rebelde’ que dóna nom al treball també. A la primera escolta ja es detecta un hit. Diríes que un dels vostres forts a l’hora de composar és crear grans tornades? És una cosa que teniu present quan prepareu un disc?

A tots ens agrades les grans melodies, és clar. Per tant, són importants per a nosaltres a l’hora de fer una cançó nova. Tot i així, un riff, ja sigui pesat o accelerat depenent del moment també pot ser important i per al tema. Suposo que el més important és tenir un bon equilibri entre riff i melodia.

De l’1 a l’11 de març esteu voltant per la Península amb actuacions cada nit excepte una. Gaudiu tant de les gires com ho sembla quan us veiem a sobre l’escenari?

Rotundament si! Per descomptat que és esgotador i que en alguns moments et sents nostàlgic. Alguns dies tens la sensació que et falta l’energia necessària per pujar a l’escenari a donar-ho tot. Però quan arriba el moment i estàs allà dalt, escoltant al teu públic, tot canvia i són els millors 90 minuts del dia. És el moment més increïble i irrepetible del dia. És pura energia i ens encanta!

A més, heu anunciat una data més a Barakaldo, obrint per a Berri Txarrak, una de les nostres bandes preferides i amb qui també vau tocar al Barna’n’Roll. Els coneixeu? Què us semblen?

Doncs personalment encara no els coneixem, però ens han parlat molt bé d’ells. El cert és que ens vam alegrar molt quan ens van proposar d’obrir el seu show. Esperem la data amb candeletes!

Fent les gires tan compactades, tocant cada dia a una ciutat diferent, teniu temps d’alguna cosa més que no sigui viatjar, tocar i dormir? En què us agrada dedicar el poc temps que teniu entre un concert i l’altre?

Al final si que ens queda una mica de temps per nosaltres. Tot depén una mica del dia i de la ciutat que estiguem. Alguns de nosaltres ens agrada gaudir dels bars locals, a uns altres els agrada fer exercici, també ens agrada visitar els llocs interessants de cada ciutat, però al final fem el que fem, tots acabem trobant-nos al bar, hehehe…

IMG_1918

La vostra gira per Espanya coincideix amb la Vaga Feminista del 8 de març. Sou una banda formada per homes i dones, cosa poc comú dins del rock’n’roll, on la presència femenina acostuma a concentrar-se en cantants o en grups formats únicament per dones. Que creus que succeeix per a que al final la majoria de persones que decideixen montar una banda siguin homes? Que penses que es pot fer per incentivar la participació femenina en el rock?

Aquesta és una bona pregunta i difícil de respondre. Jo he tocat en diferents bandes des dels 14 anys. Per a mi va ser molt important tenir altres músics femenines en qui enmirallar-me com Courtney Love, Jennifer Finch d’L7 o Sean Yseult de White Zombie per anomenar-ne unes quantes. Però també és necessari que les agències de contractació i els Festivals donin suport a la presència femenina. Pensop que el canvi l’hauria de donar la indústria i la seva actitud cap a les dones dins del món del rock. Crec que podria continuar buscant motius i solucions i sempre aniria a acabar a aquí!

Per acabar, segur que hi ha moltes bandes que us van influenciar per a començar THE BABOON SHOW però quina diries que és la banda referent que us uneix a tots els components?

Mmmmmm…. AC/DC! Tenen la força bruta que necessita el rock’n’roll, representen la classe treballadora, tenen sentit de l’humor… El seu directe és una autèntica puntada al cul. Això és el que volem ser!

Moltes gràcies per les respostes i bona sort a la gira!

Gràcies! Tenim moltes ganes de tornar-vos a trobar i de presentar-vos les noves cançons en directe!

Text: Willy

baboon gira