ELS MEUS DEU CONCERTS DE BERRI TXARRAK

Sin título

La nova visita de BERRI TXARRAK a Catalunya per presentar ‘Infrasoinuak’ i la commemoració del seu concert número 1000, justament a l’altra punta del món, em va fer pensar en les vegades que he tingut el plaer de veure’ls sobre l’escenari. Resulta que, amb l’ajuda del llistat que tenen al seu web, jo també puc celebrar amb números rodons els cops que he escoltat els seus hits en directe. El fet de que veure deu vegades a un grup siguin moltes o poques, depen de la banda, de la seva evolució i de tot allò que et faci sentir. En el cas concret dels Berri us asseguro que en són pocs. Per molts cops que els vegis i molts discos nous que publiquin segueixen mostrant-se interessants i aquesta és una qualitat de la que no molts en poden fardar. Així que esperant la seva visita a Razzmatazz del proper 10 de març faig un personal resum del meu idil·li amb Berri Txarrak!

1. 19/8/2004, Festes Alternatives de Gràcia, Plaça del Diamant (Barcelona)

Als Berri els vaig descobrir amb l”Eskuak/Ukabilak’, però els vaig veure per primer cop presentant el ‘Libre’. Us ho imagineu avui tenir als Berri a la Festa Major de Gràcia? Va ser un dels darrers concerts amb la formació original. Recordo trobar-me uns coneguts que passaven del tema Rock Radikal i de la independència, escena a la que estàven lligats en els seus inicis, però que eren uns flipats de la banda, cosa que explicaria la capacitat que han tingut per captivar diferents escenes diferents, així com la seva internacionalització.

1199310705_f[1]

 

2. 4/9/2009, Festa Major Santa Perpètua de Mogudadeskoncerts2009[1]

Magnífic cartell a les Festes de Santa Perpètua amb Habeas Corpus i Nunnery. Nit de hardcore a l’aire lliure per acomiadar l’estiu.

 

3. 10/3/2012, Sala Apolo (Barcelona)

Primer Apolo de la banda i uns dels meus primers concerts càmera en ma. Presentació a Barcelona d”Haria’, reconegudíssim treball que va ser considerat el número 1 estatal de la nostra revista de referència Rockzone. Aquest seria el primer que veuria amb la formació actual.

BERRI_TXARRAK_05

4. 22/6/2012, Festival Noise Friends, La Garriga

A partir d’aquí, veure Berri Txarrak ha estat una constant. Aquest festivalarro que també va comptar amb Sepultura, Moksha i més bandes, va ser un del tant on va  apujar a col·laborar en Juanra de Kop a la versió que van fer de ‘Sols el poble salva el poble’

IMG_0795

5. 22/7/2012, Festival Costa del Fuego, Benicassim

Amb els coleguis d’Ovella Negra Rock vam anar a cobrir el Festival Costa del Fuego a Benicàssim. Malauradament només van fer una edició però el cartell portava noms con GN’R, Marilyn Manson, Opeth, Toundra, Angelus Apátrida entre molts d’altres. En Liam de Cancer Bats, que també tocaven, va col·laborar a ‘Denak Ez Du Balio’.

086_berri_txarrak

6. 8/11/2013, Festival EH Sona, Razzmatazz 2 (Barcelona)

Caps de cartell del Festival de música basca a Catalunya EH Sona. D’aquest en recordo poder-los veure juntament amb els catalans Illinoise, que també són un tros macos!

berri_txarrak02

7. 12/7/2014, Festival Cruïlla (Barcelona)

El Festival Cruïlla m’agrada un munt per la varietat estilística i per les descobertes que faig edició rere edició, però sempre em falta una mica de canya dins del seu cartell. A l’edició de 2014, aquesta manca va quedar ben suplida pels Berri. Un encert que hi fossin!

CRUILLA2_24

7.5. 11/12/2014, Fnac Plaça Catalunya (Barcelona)

Aquest no el contaré com a bolo perquè era més una signatura de discos i un petit tast del que veuríem un parell de mesos més tard, però cal dir que vam abarrotar la sala de concerts de l’Fnac del centre i per ser desembre vam suar la òstia!

berri fnac1

8. 13/2/2015, Sala Apolo (Barcelona)

Presentació del triple EP ‘Denbora da poligrafo bakarra’ i tocat sencer en directe. 20 anys sobre els escenaris i amb la valentia de cascar-se les vint cançons noves a l’Apolo. Això ja va ser espectacular, però el final de festa amb alguns dels clàssics que molts esperàvem va ser memorable!

BERRI_TXARRAK01

9. 29/4/2016, Estraperlo (Badalona)

L’Estraperlo es va fer petit per al Berri que van tocar juntament amb els amics Bullitt i TCN, però ens van regalar veure’ls sobre un escenari més petit i més proper, cosa difícil de tenir a Catalunya.

IMG_1799

10. 22/7/2017, Festival Barna’n’Roll (Barcelona)

Potser el concert més fred que he viscut dels Berri. Segurament el so del principi, el cansament d’un festival i parts del set list, no em va acabar de fer el pes. Però tractant-se d’ells, un concert fluix seu és millor que molts bons concerts.

IMG_2265

Realment deu concerts de Berri en són pocs, així que escalfem motors com si fos la primera vegada per veure una de les bandes més grans que tenim la sort de gaudir, com arrassen la sala gran de Razzmatazz per presentar la seva darrera obra: Infrasoinuak!

Per molts més

Text: Willy

BERRI TXARRAK + L’HEREU ESCAMPA
10/3/18, Razzmatazz
Entrades